Verslag zwemmarathon 2012

Wat een fantastische nacht is dit geweest! Samen met team Team 46 Brandweerteam Rotterdam Zuid, Team 112 Brandweerteam Rotterdam Rijnmond en Team 181 Runningteam Brandweer Spijkenisse hebben wij als hulpverleners een fantastisch bedrag opgehaald voor de Roparun!

12 uur lang hebben 7 teams gestreden! En een strijd was het! Maar goed, laten we bij het begin beginnen.

DSC_0492.JPG

Om 19:00 uur ging de marathon van start in het door het Inge de Bruijn Sportfondsenbadbeschikbaar gestelde zwembad. Na een korte speech gaf burgemeester Van Belzen het startschot en zo begonnen we aan de vele uurtjes zwemmen. De mascotte van de Roparun (de roparun vogel) was aanwezig en de 7 teams werden bijgestaan door een benefietoptreden van de band Shake. Aanvankelijk zou de band zo’n 1,5 uur spelen, maar de sfeer zat er goed in en dus bleven ze veel langer dan gepland! Shake, bedankt!!!!! Wij kregen heel veel positieve reacties van de aanwezigen!

Ieder uur werd er op het plafond een tussenstand geprojecteerd van het aantal gezwommen baantjes en de opbrengst per team. Daarnaast werd er reclame van onze sponsors, foto’s van de avond, de totale opbrengst en ook de tweets die wij terug kregen op @HVTeWater en @Ambulanceteam op getoond.

Op de tussenstanden was duidelijk te zien dat er meerdere competities waren. Een duidelijke strijd voor het hoogste bedrag. Er werden steeds enveloppen met geld afgegeven en ook officiële toezeggingen gedaan voor storting op onze bankrekening. Daarnaast onstond er een strijd om de meeste baantjes. Ieder team had zo zijn eigen tactiek. De een zwom om de beurt 50 meter, een ander team had tijdsblokken gemaakt met in ieder blok weer andere zwemmers uit hun team.

De nacht duurde lang en was erg vermoeiend. Nadat de band weg was draaiden we muziek via onze eigen DJ (teamcaptain van Team 181) (en af en toe door Robert Lange over genomen). Er werden verzoek nummers gedraaid en af en toe hoorden we de meest gekke jingles (zoals flipper, waar die nou zwom???)  Tijdens de bitterbalgarnituur, die wij als organisatie als steun aan de teams gaven, want koolhydraten werden flink verbrand, werd er ook af en toe een microfoon voor de mond van een van de zwemmers, supporters of vrijwilligers gehouden! In het begin aarzelend, maar later werd er enthousiast en uitbundig meegezongen. Zo hielden we de sfeer erin in het zwembad tijdens de nachtelijke uurtjes. Vrijwilligers van de kantine van ZPB en het zwembad bedankt voor alle alles!!!!

Tijdens de marathon kregen we ook de nodige aandacht van de media. Het AD kwam langs voor een interview en Ed van Niedek heeft een video reportage gemaakt voor en namens de VRR. Maarten van de Voorde heeft vele mooie foto’s geschoten en met zijn onderwatercamera stukken gefilmd! In de loop van de week volgt een uitgebreide foto update. We zijn benieuwd!

Alle respect voor de 7 teams die het 12 uur lang hebben volgehouden zonder grote blessures. Kramp en spierpijn werd door eigen fysiotherapeuten en door de aanwezige masseurs weggemasseerd. 12 uur lang hebben deze 7 teams vele kilometers (Totaal 239, 85 km!) en euro’s voor het goede doel bij elkaar gezwommen. Prijzen werden uitgedeeld door onze Roparun vogel (Hans van team 112). Arjen Littooij, algemeen directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, hield tenslotte nog een kleine toespraak om iedereen te bedanken. Arjen Bedankt! (Ook voor je Tweets! ;-) )

Een overzicht van de prestaties!

Plaats Team Baantjes
1 Ambulanceteam 2 819
2 Politie Rotterdam Rijnmond District West 810
3 Ambulanceteam 1 799
4 Risico & Crisisbeheersing VRR 668
5 Brandweer Hoek van Holland 581
6 Maasstad Ziekenhuis Dialyse team 2 566
7 Maasstad Ziekenhuis Dialyse team 1 554
Plaats Team Bedrag
1 Maasstad Ziekenhuis Dialyse team 1 € 1.942,70
2 Risico & Crisisbeheersing VRR € 1.602,60
3 Politie Rotterdam Rijnmond District West € 1.077,70
4 Maasstad Ziekenhuis Dialyse team 2 €   913,82
5 Ambulanceteam 1 €   854,95
6 Brandweer Hoek van Holland €   830,00
7 Ambulanceteam 2 €   676,30

DSC_0554.JPG

Het totaal bedrag van € 7.984,42 werd door een zwemmer afgerond naar € 8.000,00 ! Dit bedrag wordt verdeeld over de vier organiserende teams. Zodoende zal elk team €2.000,00 storten bij Stichting Roparun!

Dit was de eerste editie van hulpverleners te water. Zien wij u volgend jaar ook zwemmen? Binnenkort volgt de uitgebreide foto- en videoreportage. Ook terug te vinden op www.hulpverlenerstewater.nl. Houd deze 2 websites dus goed in de gaten. Volg ons opTwitter en vind ons leuk op Facebook!