Verslag Zwemmarathon 2014

Hulpverleners te water 2014

Zaterdag 18 januari was het weer zover: de 3e editie van de nachtelijke zwemmarathon van de Hulpverleners te water (#hvtewater). Dat is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij zoveel mogelijk teams van 8 zwemmers een hele nacht baantjes zwemmen in het Inge de Bruijn Zwembad te Barendrecht, met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de #RoParun, dus voor mensen met kanker. Het motto van de RoParun  “Leven toevoegen aan de dagen, wanneer geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven” zegt eigenlijk alles al, en het is een geweldig doel om te steunen. Dit jaar hadden we, net als vorig jaar, 7 teams in het bad. Mooi details is dat er nu ook teams van buiten de regio Rotterdam-Rijnmond meededen, en dat is voor het eerst.

DSC_7803.jpg

Om 19:30 uur werd na een korte speech het startschot gegeven door Burgemeester van Belzen van Barendrecht, en in aanwezigheid van Arjan Littooy (Directeur VRR), Rein van Duivenbode (Hoofd middelen VRR) en Lou Manders (Manager Ambulancezorg) ging het evenement van start. Twaalf uur lang, zeven banen naast elkaar, de hele tijd zwemmers in het water. Gezellige muziek, een goede sfeer en hier en daar het nodige fanatisme (het blijft per slot van rekening een “wedstrijd”): het was van het begin tot het eind een fantastisch evenement! Om een uurtje of half 4 à half 5 werd het natuurlijk wel even erg zwaar, maar met wat opzwepende muziek hier, en wat luidere coaching daar kwam men daar best aardig doorheen!

Alles werd netjes bijgehouden: het aantal banen dat werd gezwommen, hoeveel geld er opgehaald werd. En dat was bij vlagen nog behoorlijk spannend, omdat sommige teams qua banen, maar ook qua opbrengsten ERG dicht bij elkaar bleven. Tot het eind! De deelnemende teams (Ambulanceteam (Ambulance Rotterdam), Wet Blue (Politieteam Rotterdam), De reddertjes (zwemleraren), Sigma Spetters (Sigmateam Schiedam), Team Haaglanden (Brandweer Den Haag), De zwemsterren (Risico en Crisisbeheersing) en Inspectie SZW (arbeidsinspectie) hebben een werkelijk bijzondere prestatie geleverd! In totaal zijn er 5455 banen gezwommen wat overeenkomt met 272.75km! En er is € 6.900,- euro opgehaald voor het goede doel! Het team met de meeste sponsoring was team Ambulance (op het nippertje) en het team met de meeste gezwommen banen was De Reddertjes (ziehier).

Al met al kijken we terug op een erg geslaagde zwemmarathon! En we hebben zelfs al een datum kunnen vastleggen voor volgend jaar(met dank aan de directeur van het Inge de Bruijn zwembad André de Kesteren):  Zaterdag 17 op zondag 18 januari 2015 om 19:00 uur. Als organiserende teams danken wij iedereen voor hun aanwezigheid, hun hulp, hun sponsoring, hun goede humeur, hun inzet en hun gezelligheid! Tot volgend jaar!